20/1/15

LA VISITA, d'Enric Virgili

Fa un parell de mesos, en aquest blog, us parlàvem de Betum, la primera novel·la del poeta Enric Virgili, publicada l'any 2007. El 2010 en va venir una altra, Brunilda, que també ens va deixar astorats, i finalment, aquesta setmana, ha vist la llum la seva tercera obra en prosa, que des de l'editorial Males Herbes hem tingut l'honor (i la gosadia) de publicar i que suposa la seva consagració definitiva com un dels escriptors més indomables de la nostra literatura.

La visita és una obra que no fa diferències entre malson i realitat, ni entre humor i horror. Relata, amb una prosa colpidora i la linealitat d'un viatge a peu, la immersió en un món estrany i terrorífic que sorgeix del propi domicili del protagonista i que ens porta a llocs remots, tan físics com mentals.

La contraportada:
Un home sol, en l’esplendor de la seva decrepitud, baixa l’escala de casa en direcció al carrer quan s’adona que s’ha oblidat les claus. Torna enrere, passa de llarg del seu replà i surt al terrat, on sent una profunda decepció. Recula. Pica a la porta del seu pis, teòricament buit, i algú l’obre. Amb aquest punt de partida, La visita ens proposa un altre pas de rosca al clàssic tema del doble: el triple. La tercera novel·la d’Enric Virgili és un viatge extravagant i al·lucinogen a les profunditats del propi domicili, una blasfèmia tremolosa, un malson teixit amb un sentit de l’humor càustic i un domini de la llengua prodigiós.

I aquí podeu llegir(o descarregar) un avançament amb els dos primers capítols en pdf:

La presentació serà el dia 28 de gener, a les 19:30, a la Llibreria Calders. Us assegurem que val molt la pena venir a escoltar el que han de dir sobre aquest llibre en Carles Álvarez i en Jordi Cornudella. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada